Hurtownia gastronomiczna – Twój partner w interesach

Dobra opinia o lokalu gastronomicznym zależy od kilku czynników – jakości potraw i obsługi, wystroju, ale też ogólnego wrażenia. By zadbać o jej renomę, warto stawiać na jak najlepsze produkty spożywcze, ale też wyposażyć lokal w odpowiednie urządzenia stworzone do intensywnego użytkowania. Kompleksowe wyposażenie dla lokali zapewnia głównie hurtownia gastronomiczna.

Wyposażenie kuchni w restauracji

Wszystkie wymienione wyżej czynniki mają wpływ na odbiór restauracji przez klienta – składają się na profesjonalizm oraz jakość. Dlatego znaczenie ma nie tylko smak potraw, ale każdy element – m.in. wyposażenie kuchni w restauracji czy barze.

Musi być ono świetnie dopasowane do lokalu, jego wielkości i charakteru, umiejętności załogi oraz specyfiki działalności – inne sprzęty są niezbędne w restauracji włoskiej, inne w serwującej kuchnię polską. Najlepiej zakupy robić w miejscu, w którym pracują fachowcy z wieloletnim doświadczeniem i służący radą – jak hurtownia gastronomiczna.

Hurtownia gastronomiczna – jakie posiada zalety?

Szeroki asortyment. W dobrze wyposażonej hurtowni można skompletować wszystko, co niezbędne do danego lokalu (restauracji, stołówki, baru itd.) – czyli między innymi meble ze stali nierdzewnej, sprzęty z grupy chłodzenie i mrożenie, urządzenia kuchenne, sprzęty do utrzymywania ciepła, różnego rodzaju urządzenia grzewcze, m.in. piece, przedmioty służące do przechowywania, a także akcesoria drobne i środki do dezynfekcji.

Można tu skompletować pełne wyposażenie kuchni w restauracji, ale również Sali restauracyjnej – zamówić sztućce, akcesoria na stół, tace, naczynia itd., wreszcie akcesoria porządkowe i odzieżowe dla załogi.

Atrakcyjne ceny. Atutem hurtowni są też przede wszystkim atrakcyjne ceny i możliwość ich negocjacji przy dużych zakupach – głównie dla stale współpracujących klientów. Lepsze stawki niż w sklepach i bogaty asortyment to najmocniejsze zalety hurtowni gastronomicznych.

Wykwalifikowana obsługa. Dużym atutem jest też obsługa przez profesjonalistów z wieloletnim doświadczeniem – doradzą, wycenią i podpowiedzą, co będzie najlepszym wyborem. Można w razie potrzeby skorzystać z fachowej pomocy i wspólnie zdecydować, jaki sprzęt będzie niezbędny, a także, co można później dokupić, w zależności od możliwości finansowych.

Zakup, leasing, wynajem. Można kupić albo wynająć różne urządzenia – zarówno nowe, jak i używane. Hurtownia gastronomiczna ma często w ofercie także leasing albo wynajem różnych sprzętów lub mebli. Różne opcje zakupu to kolejna zaleta hurtowni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *