Hurtownia gastronomiczna – Twój partner w interesach

Dobra opinia o lokalu gastronomicznym zależy od kilku czynników – jakości potraw i obsługi, wystroju, ale też ogólnego wrażenia. By zadbać o jej renomę, warto stawiać na jak najlepsze produkty spożywcze, ale też wyposażyć lokal w odpowiednie urządzenia stworzone do intensywnego użytkowania. Kompleksowe wyposażenie dla lokali zapewnia głównie hurtownia gastronomiczna.

Wyposażenie kuchni w restauracji

Wszystkie wymienione wyżej czynniki mają wpływ na odbiór restauracji przez klienta – składają się na profesjonalizm oraz jakość. Dlatego znaczenie ma nie tylko smak potraw, ale każdy element – m.in. wyposażenie kuchni w restauracji czy barze.

Musi być ono świetnie dopasowane do lokalu, jego wielkości i charakteru, umiejętności załogi oraz specyfiki działalności – inne sprzęty są niezbędne w restauracji włoskiej, inne w serwującej kuchnię polską. Najlepiej zakupy robić w miejscu, w którym pracują fachowcy z wieloletnim doświadczeniem i służący radą – jak hurtownia gastronomiczna.

Hurtownia gastronomiczna – jakie posiada zalety?

Szeroki asortyment. W dobrze wyposażonej hurtowni można skompletować wszystko, co niezbędne do danego lokalu (restauracji, stołówki, baru itd.) – czyli między innymi meble ze stali nierdzewnej, sprzęty z grupy chłodzenie i mrożenie, urządzenia kuchenne, sprzęty do utrzymywania ciepła, różnego rodzaju urządzenia grzewcze, m.in. piece, przedmioty służące do przechowywania, a także akcesoria drobne i środki do dezynfekcji.

Można tu skompletować pełne wyposażenie kuchni w restauracji, ale również Sali restauracyjnej – zamówić sztućce, akcesoria na stół, tace, naczynia itd., wreszcie akcesoria porządkowe i odzieżowe dla załogi.

Atrakcyjne ceny. Atutem hurtowni są też przede wszystkim atrakcyjne ceny i możliwość ich negocjacji przy dużych zakupach – głównie dla stale współpracujących klientów. Lepsze stawki niż w sklepach i bogaty asortyment to najmocniejsze zalety hurtowni gastronomicznych.

Wykwalifikowana obsługa. Dużym atutem jest też obsługa przez profesjonalistów z wieloletnim doświadczeniem – doradzą, wycenią i podpowiedzą, co będzie najlepszym wyborem. Można w razie potrzeby skorzystać z fachowej pomocy i wspólnie zdecydować, jaki sprzęt będzie niezbędny, a także, co można później dokupić, w zależności od możliwości finansowych.

Zakup, leasing, wynajem. Można kupić albo wynająć różne urządzenia – zarówno nowe, jak i używane. Hurtownia gastronomiczna ma często w ofercie także leasing albo wynajem różnych sprzętów lub mebli. Różne opcje zakupu to kolejna zaleta hurtowni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.